söndag, november 03, 2013I dag känns det verkligen som höst på riktigt, grått och regnigt.
Bra väder att vara inomhus i och sitta framför datorn.
Fast nu hade jag hoppats på att få lite annat gjort med som att få ner elefantgräset jag grävde upp hos mamma, springa av mig min träningsvärk (eller möjligen gå fort för det gör ont idag), ha middagen klar tills svärföräldrarna kommer och firar min födelsedag och kanske tända ett ljus på pappas grav för det hann jag inte igår.
Jag har nog blivit lite bortskämd med det fina vädret vi har haft i höst när man ser att det mesta jag vill göra är utomhus.

Vi var i Dublin för två veckor sen.
Bilden här över är från Marlay-park precis utanför Dublin.
Vi var där och gick i två dagar, första dagen vi åkte dit började det spöregna precis när vi kom in i skogen så vi gjorde ett försök till dagen efter igen eftersom vi hade tänkt utgå därifrån mot en vandringsled som tog oss upp via Wicklow way till Kilmashouge-berget (525 meter högt).

I Marlay parken bor Älvorna, där fanns ett Fairytree med dörrar, fönster, broar och massor med presenter från förbipasserande barn.

Små vattenfall, bäckar och dammar dök upp lite här och var.

Uppe på berget var det betydligt kargare och blåste rejält.


Och på vägen ner var det återigen annorlunda natur med höga granar och mossbeklädda kanter.

Det var såklart underbart att få träffa tösen och se hur hon bodde och att hon har det bra, hon har bokat resa hem under julen så vi får rå om henne ganska snart igen. 
Tänkte på vilken skillnad det är idag jämfört med när jag var tonåring och jobbade i Israel, då ringde man hem via collect call en gång i månaden och det var så dyrt att man bara pratade några minuter. Idag ringer vi upp på skype nån gång i veckan och kan ha det igång några timmar och kan pyssla med annat under tiden kameran är igång, nästan som om hon vore här.

Nä, nu undrar jag om det inte har lättat lite och bara duggregnar där ute så man skulle kanske ta och klä på sig och se om det blir gjort något idag, fast chansen är stor att det ändå bara blir inomhus aktiviteter.
Ha en fortsatt skön helg!


5 kommentarer:

Livet på solsidan sa...

Måste vara en skön känsla att känna att tösabiten har det gott och behagligt - trots att hon är så långt borta. Avståndsmässigt iaf. Teknikmässigt kan hon ju (nästan) vara hemmavid!

Har precis slutat regna här och jag känner att det vore bra om det fortsatte för då kanske jag skulle "slippa" ta tag i fönsterputsningen. Men lika bra att göra det - för inte blir det roligare en annan dag ;)

Ha det fint och välkommen hem!
Kram Tamara

Marina sa...

Ser så himla fint ut!

Grått och höstigt är det verkligen nu. Lampor och ljus har vi gärna tända.
Det blev en tur till skogen idag faktiskt. Trodde inte det när vi vaknade men det lättade i regnet sen.

Hoppas du haft en bra dag!
Kram

Karin - Mina Rum sa...

Vilken sago-park. Ser verkligen fint och trollskt ut. Bron på översta bilden skulle jag kunna tänka mig i min trädgård.

Kram!

susanne sa...

Vilka vackra bilder. Ett sånt där fairy-tree skulle jag kunna tänka mig hemma, och en sån där bro också för den delen.... :) Susanne

Ika sa...

Visst är det härligt att komma bort en vända under hösten. Vi var precis i London och fick en jätte kick ut av det.