måndag, november 21, 2011

Känsla för advent?


Satt härom dagen på jobbet och hävdade att nä, jag tycker inte alls det känns som julen närmar sig så började vi prata om all den goda maten och godiset och de fina arrangemangen man brukar göra och mer behvdes det inte för att tända ett hopp om en fröjdefull jul hos oss.
Genast beställde jag minigranar av vår skogsmulle i Småland (kommer på söndag), jag var uppe på vinden och hämtade ner julpyntet, letade inspiration till kransar och godis och har köpt fyra julklappar för att vara ute i god tid.
Med andra ord så lär det bli advent här med på söndag.

Så måste jag berätta att jag fått nytt jobb, var på anställningsintervju i fredags och fick besked idag. Jag tackade ja på stående fot och börjar så fort min chef släpper mig, lite nervöst är det jag har jobbat på demensavdelning i snart 25 år och nu ska jag tillsammans med en till ingå i ett avlösarteam för de som är i början av sin demenssjukdom och fortfarande bor hemma. Jag har alltid jobbat schema med kvällar och helger och nu blir det en mån-fre tjänst fast om behovet finns ska jag kunna gå in kväll och helg ändå så jag får nog nån ledig dag mitt i veckan ändå. Kul och spännande.
I morgon har jag i alla fall ledig dag efter att ha jobbat helg och den tänkte jag använda till att sätta upp gardiner och kanske lite juleljus utomhus om vädret tillåter, kanske kanske åker adventsstakarna med upp mest för att jag har en hel del att göra resten av veckan. Lite tidigt men vi får se.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Marina sa...

Men va roligt! Berätta mer, jag vill veta allt om nya jobbet.

Det känns energi om ditt inlägg och du har gjort om fint på bloggen också ser jag.
Är foten bättre nu?
Jag önskar dig all lycka med nya jobbet och hoppas så klart att du kommer på söndag men annars får vi se till att ses en annan dag och dricka glögg.

Kram!

gittan sa...

Grattis till ditt nya jobb! Adventskänslan vill inte alls infinna sig hos mig iår men sakerna ska ju fram till helgen ändå och då ger det väl sig med julkänslan varteftersom.
Kram gittan

syster yster sa...

Det är bara att säga lycka till då. Det ger så mkt ny positiv energi att byta jobb. Har själv jobbat på mitt nya jobb i 1 år nu.
adventskänsla den kmr nog den brukar ju göra det. Även om det känns dystert just nu är sjukskriven och får inte bära ngt....
Lycka till !!!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Millan, kul med jobbet.
Här har julstämmningen inte anlänt än. Kommer kanske med kallare temperaturer?
Men kommande lördag ska jag hänger upp ljusslingorna i träd och buskar. Sen infinner sig stämningen med det samma när mörkret faller ;O) Kram, Petra B.

Livet på solsidan sa...

Stort grattis till nya jobbet! Vad kul för dig. Inte konstigt att du är lite nervös inför det nya, men det kommer du att fixa galant.

Hoppas vi ses på söndag!
Hälsar Tamara