lördag, augusti 13, 2011

sluttampen


Den här sista semesterveckan har gått lika fort som de andra, bara vädret har varit annorlunda, mer åt det höstiga hållet liksom, vissa kvällar har tom strumporna åkt på igen. Jag försöker att inte hänga upp sommaren på solen utan kopplar av ändå men visst hade det varit trevligt med lite solsken så man kunde åka till stranden i alla fall en gång denna sommaren.
Trädgården har skött sig själv, knappt rensat ogräs ens. Jag har lite idétorka hur jag ska ha det borta vid "spaet" men idag flyttade jag dit Trollpilen (Salix babylonica 'Tortuosa) den stod lite trångt till mellan kornellen, blodflädern och katsuran dessutom blir den några meter hög och det passar perfekt där som insynskydd mot vår granne bak efter häckkapningen.


Den står där till vänster i bild och rakt fram står Magnolian, en buskvariant som jag satte i våras tillsammans blir de nog bra bara de växer upp lite mer. Trollpilen köpte jag förra våren på växtmarknaden på Kjugekull för en tjuga eller så och den har vuxit från några dm till över metern på denna tiden, jag hoppas bara att den klara flytten och fortsätter växa.
Sen tänkte jag bara ha en rad med funkia längs armeringsnätet och ev nåt typ kaprifol som klättrar, det beror lite på vad jag hittar. Funkia har jag som behöver flyttas men jag vill ha dit det som ska klättra innan jag sätter det där.


Nu är snart fucaccia-brödet klart, som jag ska ta med till en väns födelsedagsfest ikväll sen det är nog hög tid att gå in i duschen.

 Ha det gott!

4 kommentarer:

Marina sa...

Likadant bröd bakat här också men vi stannar hemma med det och grillar lite kött till.

Så bra det ser ut med magnolia och trollpil. Om den inte klarar flytten så har jag faktiskt fyra småttingar som är krukade men inte behövs här. Säg till om du behöver. De är riktigt lätta att föröka genom att ta ca 2 dm långa bitar och sätta i vatten ett tag. När de fått rötter så planterar man om dem i jord. Nästan hundra procent tog sig!
Jag har tagit tag i söderrabatten som jag aldrig varit nöjd med. Nu blir det en rejäl makeover. De små jag gjort tidigare har inte räckt till så nu tog jag stora spaden...Men som det blåser där idag! Helt fel sida att gräva på så nu gav jag upp. Får fortsätta i morgon eller en kväll i veckan. Det är jobb för mig också på måndag. Bara att gilla läget.

Det var väldigt längesedan vi sågs tycker jag. Men du kommer väl på bloggträffen på söndag?

Ha en trevlig kväll på kalaset!

Kram!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Millan, semesterveckorna flygar bara förbi känns det som.
Nu hoppas vi på en torr och varm och lång härlig höst.
Önskar dig en mysig söndag,
Kram Petra B.

gittan sa...

Så fint det kommer att bli där när de vuxit till sig!
Jag håller med om vädret, en tur till stranden hade man ju iaf önskat... Men det är ju inte försent än. Jag kan vara nöjd med att få gå barfota i sanden el. vattenbrynet, sitta på stranden och avnjuta medhavd fika och lyssna på vågornas kluckande samtidigt som jag njuter av doften (om det inte bara luktar tång) Vi får hoppas att det svänger igen =)
Ha en fin söndag / Kram gittan

Ninne sa...

Kul att träffas för nu hittade jag din blogg också. Det är så härligt o följa o se alla kul grejor ni fixar. Kram Ninne