torsdag, februari 17, 2011

Busväder

Det är inte så mycket att göra en dag som denna mer än att stanna inne och greja med sånt som behövs grejas med plus sitta och leta bland gamla bilder.Det är taklöksträdet januari 2009 och nu idag, ser lite annorlunda ut nu men de små skotten har tagit sig bitvis så kanske överlever det och frodas till sommaren. Då får det stå inne i växthuset där det är varmt och skönt och lä, precis som det gillar. Bara det överlever och bara det nu blir sommar, snart.


Februari 2009 såg syrenträdet ut så här, det är det trädet som slets bort i stormen nu förra veckan och jag ska försöka klura ut vad man kan ha där i stället för det blev fasligt tomt där utan det.
Just den biten av trädgården är jag nästan aldrig i men framför trädet räknas som framsida och där fylls platsen av en stor hortensia och vita rosor bakom staketet har jag blandade och överblivna blommor. Där är bara tidig morgon sol och stark kvällsol, torr o dålig jord. En gång i tiden stod överblivna häckplantor där som vi ryckte bort när vi flyttade in.
Jag funderade på en solroshäck där för nåt år sedan lite för det behövdes lysas upp med färg, kanske en ide att fånga upp igen. Jag hade en vacker limegrön sort som buskade sig fast den var en miniatyr-sort men det finns säkert andra solrosor med som skulle passa där, om de bara klarar sig med begränsad sol.

Men först vill jag börja här, med att få till en port och staket.
Om jag förklarar lite av min mycket enkla skiss så till vänster ser man fönster+ sidan av uterummet där är även pergolans sista bräda så ut från den vill jag bygga en enkel/rak port och staket, bak syns en "tunga" det är nuvarande lådan som rivs men jorden ska vara kvar och bilda en formad rabatt.
Bakom det är mina odlingslådor och växthuset, allt i en egen skala och form *ler*
Men nåt sånt här vill jag ha det.

Så här kan jag sitta och planera och fundera en ledig dag när det är busväder.

Ha det gott!

7 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

För planering och drömmar passar vädret verkligen bra. Ruggigt som det är. Man behöver tänka sig bort till varmare och soligare dagar.

Vi är inne lite på samma linje, du och jag. Jag planerar att bygga ett staket/plank runt köksträdgård, bärbuskar och fruktträd. Det ska bli lite som en fruktträdgård, har jag tänkt. Vi får väl se om vi sätter igång att spika samtidigt.

Ha en fortsatt bra vecka. Kram!

Marina sa...

Vilket otrevligt väder vi haft de senaste dagarna. Tvärtemot vad man önska nu.
Härligt att ha en innedag ibland, då man bara kan sitta och drömma och planera.

Jag har inte riktigt kommit i gång med några direkta planer men det blir kanske nästa vecka när jag har några dagars ledigt.

Hoppas förkylningen inte blir alltför jobbig.
Kram!

Nettan sa...

Duktig du är som får ner det på papper. Jag har alla ideer kvar i huvudet, det ploppar upp nya hela tiden. Ska försöka förverkliga någon i alla fall denna säsongen. Tänkte bjuda in " knopparna " så vi kan slå ihop våra kloka huvuden.

Kram

Anja sa...

Så väl utnyttjad tid!/Anja

NinaH sa...

Japp, nu är tid för planer & drömmar- när ändå....;-)
Dina planer låter spännande! Ska bli kul följa hur & vad som "växer fram"!;-)

dicentra sa...

Vad har hänt med taklöksträdet?
Ser ju inte så himla pigg ut.
men det kommer nya små skott så det finns nog liv i det:-))

Tråkigt med eran katt,beklagar verkligen.

Blir så himla avis när du skrev i ett tidigare inlägg att du höll på att rensa o fixa i trädgården.
Här är det massor med snö fortfarande:-((

Men men det kommer nog en vår så småningom!!

M-L

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vad trist att syrenen åkte med i stormen. Här knakade takstolen tre dagar i rad, men allting klarade sig denna gången. Ha en fin söndag,
Varmkram, Petra B.