söndag, september 07, 2014

Välkommen höst



I dag har söndagen visat sig från sin bästa sida och jag har hunnit med allt som jag ville och lite till.

Planterat om buskarna som ska vara insynsskydd i framtiden, även om de har vuxit till sig sen i våras ser de små och taniga ut nu när de står i rabatten. Fast jag misstänker att jag har satt dem för nära staketet och att om nåt år har vi ett göre med att de är för breda in mot grannen.
Vems ansvar är det förresten när det växer över staketen?
Vi har ju fru Us buskar långt in på vår tomt och jag klipper dem lite där jag tycker det behövs och låter dem växa där det passar. Funkar bra för mig att jag gör det, vet att frun får hjälp på sin sida.
Men jag tror att det är ägaren som ska sköta sånt egentligen(?)

Flyttat några perenner och grävt upp tre stora buskar med kärleksört där varje buske fyllde skottkärran.

Jag kastade det mesta men lite planterade jag som stöd till läkemalvan och en hög höstaster som lägger sig ner mot gräsmattan när de kommer upp i höjden.

Vad har jag mer hunnit med? Jo det var så himla varmt ett tag att jag satte mig i solen med lurar och lyssnade på Trädgårdspodden för första gången.
Egentligen tyckte jag att jag var färdig med trädgården då men det var så inspirerande att lyssna på så jag tog ett tag till efter det och flyttade ännu fler perenner och rensade bort ännu mer kirskål (som aldrig tar slut) klippte ihjäl några sniglar med av bara farten.

Avslutade dagen med att grilla en god köttbit och majs, till det hade vi sallad och kryddsmör.
Redo för en ny vecka med andra ord.

Ha det bäst!