lördag, september 28, 2013

Jag hade lite att göra idag.
Vi har möblerat om så det är en del sorteringsarbete kvar till mig och så har jag köpt några pingstlilje-lökar som skulle komma ner i jorden men efter träningen idag hade jag ingen lust alls att vara nyttig så jag fick med mig mannen in till stan för att flanera lite i det fina höstvädret.
Vår stad är under ombyggnad så jag undviker i vanliga fall att åka in där men inte idag och trots att det är lönehelg så blev det bara doftljus och ljung med hem, tror inte det blir ett återkommande lördagsnöje det där med att gå på stan men det var mysigt i dag.
Sen blev det en sats knäckebröd och medan de var i ugnen körde jag till våra förra grannar och köpte pumpor så för att inte velat göra nåt alls känns det som jag fick en del gjort ändå om man räknar in att jag sen har "piffat" till både ute och inne med de nya grejerna.

Ha en skön lördag!

 

onsdag, september 25, 2013

Kallt om natten, varm och skönt på dagen

Det har tydligen varit frost inatt, jag hade glömt att ta in oliv och citron-träden och några andra kryddväxter som jag tror mår bättre av att stå under tak.
Har såklart gjort det nu men är lite tveksam om det är frostfritt i vårt uterum.
Det är englas-fönster där och viss del har bara plasttak men om man ställer växterna invid husväggen och kanske gör en frigolitlåda runt krukorna kan de överleva då tro?
Eller är det bättre och ta in dom till värmen som de egentligen inte heller vill ha på vintern?

Jag var på en föreläsning som hette "Lugn av naturen" idag


Vi satt ute på Naturum här i Kristianstad och njöt av solen, utsikten och föreläsningen som handlade om naturens läkande kraft och lite tips på meditationsövningar som de tyckte man skulle ta till när man var utomhus. Sådana här dagar tycker jag att jag har ett toppenjobb.

Ha det gott!

 

söndag, september 22, 2013

Det blev inget fågelbad

Det blev humlebad istället.


Det var mer lätthanterligt att gjuta det nu och så får nog det stora fågelbadet vänta till våren istället.

Jag såg nånstans hur man hade använt najtråd och en rundstav och gjort trädgårdskonst av.
Jag hade armeringspinnar över så jag tog det istället.


En kort och en lång blev det och alla som har kamin vet att det inte är så himla lätt att få rullat papper att brinna, så det var nog det mest tidskrävande i detta projektet, fick tom kalla in maken för att få fjutt på det. Med en del bensin och en halv ask tändstickor gick det bra till sist.
Annars var det busenkelt att göra, det enda som behövdes var pinne, najtråd och tidningspapper för att hålla formen någorlunda rund när man snurrar runt med tråden.


I helgen som har gått har jag hunnit med allt som jag hade på min att-göra-lista både inomhus och ute och nu är det snart tid för att laga söndagsmiddagen som idag ska bestå av en köttfärsgryta med paprika och chili.

Ha det gott!

onsdag, september 18, 2013

Höst

Jag lider inte alls av att hösten har kommit, inte efter denna sommaren.
Det känns som jag är färdig med solen och ljuset och behöver lite mer mörker och vila nu.
Eller vila och vila, jag är inne i en period av mycket träning eller mycket och mycket allt är såklart relativt men för mig har det blivit mycket med minst tre pass i veckan.
Vilket märks på både ork och kläder.
Min målning har med kommit igång och för första gången känns den inte lika kul, förmodligen är det det dåliga samvetet där eftersom jag är iväg på träningen redan och med det med så blir det många kvällar bortifrån.
Ingen som klagar här hemma, barnen är så stora att de nästan inte märker att jag är borta de timmarna jag är ju här de viktigaste tiderna ändå.

Jag har ledig fredag denna veckan och hoppas på tillfälle att stänga trädgården för säsongen, att ta in möblerna som inte tål vintern och rädda undan krukorna som inte ska frysa sönder och sånt där.
De projekt som jag inte hunnit med nu tror jag får vänta till våren och det enda som jag egentligen vill ha gjort nu innan är att gjuta ett stort fågelbad på plats kanske med hinns med i helgen. Om jag hittar en kvadratmeter hönsnät eller annat som jag kan ha till armering som är formbart.

Ha det gott!

onsdag, september 11, 2013

Hunden med nio liv


Rocco, vår snart 10-åriga landseer, har haft ett tungt år bakom sig.
Förra sommaren fick han en TIA attack/ stroke då segnade han ner när vi var ute på promenad och var sen nästan halvsidigt förlamad under ett dygn.
Senare på hösten konstaterade vi, efter att ha röntgat hans armbågar, att han har artros.
Under de senaste veckorna har han haft vad vi trodde var tre mindre TIA attacker, fått någon konstig hosta som slutar med att han klökts och tappat sin aptit, så det var med sorg i hjärtat vi ringde till veterinären och bokade tid för vi var nästan säkra på att hans liv var slut.
Men det trodde inte veterinären, hon trodde inte heller att han haft tia attack utan att detta var p.g.a. ett diskbråck som klämde på en nerv i ryggraden, hostan kunde hon inte förklara och aptitlösheten kunde bero på smärtan, trodde hon.
Jag får nog erkänna att vi var inte helt överens, veterinären och jag, om något men jag hoppas innerligt att hon har rätt.
Hon skickade hem oss med antiinflammatorisk medicin som har gjort honom något piggare och han har ätit lite så det går på rätt håll i alla fall.


Jag ser fram emot hösten, tycker det är skönt med mörkret och lugnet som lägger sig nu gillar dock inte alls störtregn och blåst som också ingår i denna årstiden.
Då krävs det många ljus.

Ha det gott!
 

måndag, september 02, 2013

Det går bra nu



Så känns det nu.
Dottern flyttar in i sitt hus nu (tror och hoppas jag), sönerna har det bra i skolan och trivs i huset här.
Jag har kommit igång på riktigt med träningen och tycker tom att det är kul. Trädgården börjar likna något.
Mannen har sina byggprojekt som blir av, färdiga och dessutom mycket bra.
Vi har vänner som vi träffar och har en underbar familj.
Jag stöter om inte dagligen så väldigt ofta på folk som är vänliga och hjälpsamma både genom bloggen, instagram och arbetet.
Ett leende eller vänligt ord är gratis men kan ge så mycket, eller hur.
Och det är det som räknas för mig.

Ha det gott!