fredag, augusti 30, 2013


Var i Bäckaskog förra helgen på trädgårdens dag, köpte inte så mycket där men en låg kärleksört kom med hem. Och vit rudbeckia.


De får pigga upp rabatten lite.
Har alltid haft svårt att fånga stora ytor på bild, mycket enklare att köra upp kameran så nära som möjligt och knäppa av så nu när jag ville visa bilder på min nya fina rabatt hade jag ingen, så det får bli ett av morgondagen projekt att försöka ta några bra bilder på ytor lite större än en halv kvadratmeter.
Annars är jag nöjd med hur det blev i hörnan.

Jag har lite fler trädgårdsprojekt kvar i höst men jag känner att jag ska skynda långsamt, det är fortfarande inte på långa vägar som jag vill ha det här men om sanningen ska fram vet jag inte riktigt hur jag vill ha det heller.
Staket måste upp, insynskydd mot gatan och farbror G är inget måste men jag vill gärna ha det och nu har jag satt lite som jag hoppas ska tokväxa under vintern och då är det ordnat mot grannen.
Mot gatan blir enklare att få till när vi bestämt hur vi ska ha staketet.

Jag har förresten bokat biljett till Dublin jag håller med er andra som varit där att det är en underbar stad ja det jag sett av övriga Irland är med värd att se. Det är lite som man väntar på att en hobbit ska hoppa fram eller nåt.

Ha det gott!

söndag, augusti 25, 2013

Funderar om jag ska gå in på detta med avsked?
Fredagen var ingen höjdare här med en begravning på förmiddagen och att sen skicka iväg dottern på kvällen men begravningen var fin och farmor har det bra där hon är nu och Tilda var så glad att äntligen komma iväg att hennes glädje smittade av sig lite och man kunde lägga bort den värsta oron.
Så jag låter det ämnet vara, tror ni förstår tomheten här efter henne (dottern) men samtidigt är hon bara ett telefonsamtal bort och det går flyg varje dag till Dublin för inte en allt för stor kostnad.


Det blev en trädgårdslördag här.
Den nya rabatten är färdiggrävd och jag var hos en trädgårdsvän och fick bilen full med plantor med mig hem bla nävor en låg och vårblommande och en högre, oregano, bergormrot och dagliljor som sattes här.
Bak vid staketet står en syrenhortensia, en trollpil som börjar få fart nu och smultronschersmin de ska bli höjden och insynsskyddet mot grannen.
Det är nu man önskar att det gick lite fortare med växandet


I dag blir det trädgård igen, en bra dag alltså
Ha det gott!
 

lördag, augusti 17, 2013

Upp och ner

 Småfåglarna syns knappt på bilden men de gillade att jag grävde fram lite mask till dom.

Det har varit svårt att få till grävandet både igår och idag, vi har haft lite känslomässig bergodal bana här.
Vi var nästan tvungna att köpa ny bil vilket vi slog till och gjorde igår, en bättre begagnad till bra pris och när vi är ute och kör den för första gången ringer dottern och berättar att hon fick jobbet i Dublin och börjar den 26 augusti.
Vi är så klart superglada för hennes skull, men så snart.
Så det har varit ett spadtag här sen bort och pratat med maken som lagt sten i andra ändan av trädgården tillbaka och grävt lite till för att sen köra något barn eller handlat en runda. 
Så det är inte ens halvfärdigt än och jag misstänker att det kommer att vara så nästa vecka med, att jag är så där lagom ofokuserad och oorganiserad att inget blir gjort här.
Men så får det vara.
Bara tösen kommer iväg med allt hon behöver.
Ha en bra vecka, här kommer mammanerverna ligga utanpå i både glädje och förtvivlan

fredag, augusti 16, 2013

Jag försöker fokusera på det fina och det lilla, därför blir det en bild på den enda stockrosen som blommar här idag har inte så många blommor här än.
Nu när den första säsongen börjar gå mot sitt slut har jag kommit igång bra med att gräva upp det jag inte vill ha i trädgården så det är mycket fri jordyta här (och mer ska det bli innan jag är klart).
Jag var hos Marina och fick lite nya plantor med hem, de flesta planterades igår och resterande bör komma ner i jorden i dag.
En bra syssla så här på semesterns sista dag, att fortsätta med grävandet

Ha det gott!

 

onsdag, augusti 14, 2013

Evigt grävande

Gullriset är väck.
Skönt.
Det som hänger in är från fru U´s buskar, tror att det var forsythian som var värst och jag har varit framme med sekatören så där är lite friare nu.
Det som står kvar är kanske inte det allra roligaste det heller, nån sorts klint men nåt får nog vara kvar annars blir det helt tomt där.
Sen återstår nån meter med knölklocka innan det med är klart, det började regna igår och jorden här är lerjord så efter störtskuren fick jag klackar på skorna och grepen blev till en spade med lera mellan taggarna så jag fick ge upp.

Och idag har vi fått "roa" oss med annat då regnskurarna vi haft de senaste dagarna har gjort att det läckt in vatten i källaren, mannen har grävt och grejat och gjort vad han kunnat och idag fick jag nöjet att hjälpa till att fylla igen hålet med makadam och ny jord.
Finns väl egentligen inget bra med sånt här förutom att vi har nån kubikmeter halvbra jord över som vi kan fylla upp vid gräsmattan mot rabatten så det är i jämnhöjd. Den värsta lerjorden får vi ta till tippen.

Jag har lite ont i kroppen efter detta men i morgon (efter knölklockan grävts upp) börjar det roliga igen, då ska det planteras buskar och så har jag nya rabatter att planera.
Och nya plantor som kan hämtas och grävas ner.

Så ja, fortsättning följer.

Ha det bäst!

 

tisdag, augusti 13, 2013

En ny rabatt växer fram

Man tager vad man haver det får gälla även i trädgården.
En ros och en liten planta Smutronschersmin får stå mot staketet och framför blev det olika violer som jag fick i våras men inte visste var de skulle komma bäst till sin rätta.
Taklökarna vet jag inte alls fall de kan trivas där mellan rötterna men gör de det kan det bli fint.
Självklart ska det grävas ut mer men det får vara så här tills jag har mer att plantera.


Annars är jag i full färd i kampen mot knölklockan den trivs som fisken i vår evighetsrabatt mot grannen och speciellt på en viss del där jag tänkte sätta gräs. Önskedrömmen hade varit att man kunnat skyffla jord över och planterat men så enkelt är det väl inte så jag gör på det hederliga viset och ligger på alla fyra och gräver mig fram.

Gullriset som mitt andra ogräs heter står fortfarande kvar, men inte länge till.
Det är dagens projekt.

Ha det gott!

måndag, augusti 12, 2013

Gult är inte fint

Det är detta som jag har väntat ut för att se vad det var, minns det som något liknande fast rosa så minnet kanske behöver lite omega 3 eller nåt men oavsett så är det ogräs för mig.
Och nu när det är bra trädgårdsväder skulle det väck fast jag fastnade mer vid sidan om detta och började gräva runt en gammal stubbe istället.


Jag behöver lite rabatter, något fint att vila ögonen på när man sitter på altanen som är mitt över gräsmattan.
Blir nog bra att plantera här, tänkte något lågt som kan växa runt rötterna.


Nu slutade regna igen så jag går ut och gräver lite till.

Ha det gott!