söndag, juli 29, 2012

Ett beslut


Vi har efter mycket funderande beslutat oss för att sälja huset och flytta.
Vi kommer inte att flytta långt utan ca 9 km närmare staden vilket innebär närmare skola och arbete. Vi har hittat ett en och en halv plans tegelhus byggt 1909 som vi flyttar till när vi fått detta sålt.
Det är inget enkelt val att bara flytta och börja om någon annanstans men vi har haft tanken ganska länge och nu har vi inga barn i skolan i byn längre så det kändes helt rätt att göra det nu.

Om man bara ser det materiella så tycker jag mycket om mitt hus och trädgård men tror inte det blir några problem att få samma känsla för nästa hem, så nu när jag är ute i trädgården ligger tankarna mest på vad jag ska gräva upp och ta med mig och hur jag ska "göra om och göra rätt" där.
Vi har inte tillträde till det förrän tidigast oktober (om vi har tur) så allt får ligga på planeringsstadiet några månader till.

Jag kommer att fortsätta hälsa på i era bloggar men inläggen här blir nog ännu mer sporadiska än tidigare ett tag framöver.
Så jag säger vi hörs när vi hörs och hoppas ni får en fortsatt skön sommar




söndag, juli 15, 2012

Tiden går fort

.... när man har roligt och nu är min semester slut. Jag ska förstås bara jobba fyra veckor sen har jag ytterligare en veckas ledigt.

 Anders o jag uppe vid Sacre Coeur med staden bakom oss

Paris var absolut toppen funderar man på en resa dit så gör det. Vi var där hela familjen i sex dagar och då hade vi två stadsdagar där vi såg det vi ville uppleva av storstadens utbud som Eiffeltornet, Louvre och Notre dame. Det var många mil vi gick de dagarna och det var ingen vila på Disney world heller.


Där var vi ena dagen från det de öppnade kl 10 till efter fyrverkeriet slutade runt halv tolv, även det var väl värt ett besök.
De övriga dagarna var vi vid poolen på hotellet eller i shoppingcentret Val d´Europe som låg precis vid hotellet.
Ska vi prata pengar så hittade vi flygresan från Kastrup med Norwegian air för 900 kr/pers tur o retur och hotellet var ett lägenhetshotell som vi hittade på hotels.com (940 kr natten för fem pers) transfern till o från flygplatsen gick på ca 1500 kr men allt som allt så blev det ändå billigare än en vecka i Turkiet som vi valde mellan (jag är ju en hopplös solbadare som älskar att ligga i en solstol halvmetern från poolen eller havet).

När vi kom hem från Paris var det att ställa om sinnet och bli en nybyggare för att åka upp till Ädelfors och vaska guld hela helgen, då låg vi i vindskydd och hade utedass liten omställning men även detta var mycket kul och vi hittade guld, det gör man tydligen alltid där.



Rocco, vår 8-årige Landseer, blev sjuk i onsdagskväll så pass att när jag ringde veterinären dagen efter trodde jag det var för avlivning men han piggnade på sig markant och de trodde han hade fått en hjärnblödning/ tia-attack. De tog massa blodprover för att kolla hans status men hittade inget fel så nu är han nästan som vanligt igen vilket vi är mycket glada för.

Ja det har varit en händelserik semester, mellan varven när det varit lugnt har jag läst och sett film i mängder så jag är redo för nya tag på jobbet.

Ha det gott alla ni andra!