lördag, januari 28, 2012

Vi hade en träff idag med vår trädgårdsgrupp, det var tre år sedan den startades och sedan dess har vi träffats ett par gånger om året för att prata trädgård. Alltid kul att träffas.
Det brukar vara presentbyten på årsdagen och jag fick den lilla vita fågeln i år, den står vid min vita gran i väntan på att få komma ut.

Tror jag längtar efter våren nu.
Ha det gott!


söndag, januari 22, 2012

Goa vänner

If friends were flowers I´d pick you.
Så står det på berlocken jag fick av mina forna arbetskamrater.


De kom med en stympad och målad Ädelgran (avd där jag jobbade heter Ädelstenen) som de fyllde med 24 väl inslagna paket, ett för vart år jag jobbat i kommunen. I de 23 paketen hade de hittat allsköns mer eller mindre skräp som bruksanvisningar på larm, rakblad, knappar, trasiga telefoner mm men i toppen hängde då smycket.

Det märks att de känner mig väl.
Jag ångrar inte en sekund att jag bytte jobb men jag får erkänna att jag saknar dom lite då och då.


Ny vecka med fulltecknad kalender, fast det mesta är bara roligheter så det gör mig inget.
Ni får ha det gott!


måndag, januari 16, 2012

Grönt hjärta


Nu börjar det klia i fingrarna och det gröna hjärtat börjar klappa lite extra igen, trädgårdsboken där jag skriver alla ideer som stått i bokhyllan i vinter åker fram igen.
Jag fick en tanke om vår entré -sida idag när jag kom hem, staketet har gått sönder där och jag tänkte armeringsnät är ju både bra för insyn och rymningsbenägna hundar. Ska fila lite mer på det sen återkommer jag om det verkar vara nåt.


Man får ha sina knep att få lite energi i januarimörkret och tulpaner är väl räddningen nu, jag har en bukett orangea på bordet som lyser upp vår tillvaro för tillfället, en riktig färgklick.

Tack för värmande och stöttande ord om förra inlägget.
Ni får alla ha det gott!

tisdag, januari 10, 2012

Sociala medier


Ibland eller ganska ofta på sista tiden har jag låtit mig bli provocerad på facebook (skriver låtit eftersom det är högst frivilligt att ha konto och läsa där). Där finns en grupp för byns invånare om vad som hänt/händer i byn eller annat kul som man vill delge andra men ibland blir det rena sandlådan där med tonårsföräldrar som ondgör sig över andra tonåringar (kan tänkas för att skydda sina egna icke helt oskyldiga barn).
Eller som igår kunde man läsa om en som var ute och gick och blev förföljd av en shih tzu och när hon gick emot hunden för att schasa bort den visade han tänderna och gick till anfall mot henne, hon förklarade att nästa gång det hände skulle hon skicka sin egna stora hund på den och inte bry sig om fall han blev påkörd av bilar och att hon tänkte på byns barn.
Det var Ozzy hon hade träffat på.
Det vet jag eftersom en granne kom hem med honom, denne granne har två barn varav den ena gärna kommer och går ut med honom så jag vet att barnen han känner inte behöver vara rädda för honom, jag vet däremot såklart inget om anfallet och hur det gick till där men att han visade tänderna kan han inte rå för.
För en sekund var jag så sugen på att svara henne i samma arga anda men då hade jag ju sjunkit ner till samma nivå och jag har bestämt mig för att aldrig ge mig in i dessa diskussioner där (eller uppfostra mina barn genom dessa sidor).
Fast jag svarade ändå henne med att det var min hund mest för att det inte finns så många av hans sort i byn och vi får ju stå för detta att han rymmer när han kan även om han är bunden i stort sett alltid när han är ute pga det.
Hennes upplevelser är för henne sanna men jag för min del känner att jag får ta "hundhuvudet" för alla hundar som har rymt i byn och att lilla Ozzy blir utmålad som en farlig hund vilket han inte är.


"Allt rolig är bra för magen" betyder det som muminpappan säger och jag ska tänka på det en stund istället för att sitta här och vara irriterad över sånt jag ändå inte kan påverka.
Tror jag ska ta fram lite trädgårdsböcker och börja leta blommor jag vill plantera, bra för humöret.
Annat som är bra för mitt humör är mitt jobb, jag är så glad att jag vågade byta och göra detta.

Ha det gott!

fredag, januari 06, 2012

2012






Det är en underbar dag idag, min första lediga "rödadag", och jag njuter.
Var ute en lång runda i skogen och traskade, det blåste nästa inget alls där så det var så skönt och friskt.
Annars får jag erkänna har jag bara varit trött på kvällarna, dagarna har det varit fullt upp att lära sig det nya jobbet och jag som är van vid fasta rutiner och att det alltid finns nåt att göra så blir detta en utmaning att fylla dagarna med egna initiativ och idéer.

Jag kollade igenom lite trädgårdsbilder för att se om det var nåt som jag ville förändra på, så man kunde planera våren liksom. Men jag får nog lugna mig lite känns det som, det blev ju en del där mot slutet som jag byggde till så där ska jag fortsätta plantera i första hand och sen kommer det av sig själv.
Men det är så kul att fundera ut, rita upp och sen se om och hur det blir.

Nu tänkte jag köra och handla till kvällens middag med min syster och familj,
ha det gott!