onsdag, augusti 31, 2011

Paus


Vi har haft problem med vår router ett tag och nu har vi lämnat in den det kan ta några veckor innan den är tillbaka.
Vi hörs då.
Ha det gott så länge!

måndag, augusti 22, 2011

Bloggträff


Jag var på bloggträff i söndags och fick förmånen att träffa några fasligt trevliga bloggerskor, vi avhandlade det mesta mellan himmel och jord och tiden försvann snabbt.
Bla kom det på tal om tid för bloggandet och hur mycket eller lite man ger ut av sig själv. För min del vill jag helst uppdatera bloggen minst en gång i veckan fast om det inte blir så av olika anledningar så "dör" jag inte för det. Jag skriver inte särskilt personliga saker, det finns mer av Camilla än blommor och jord och positiva tankar men det är den biten av mig som jag vill förmedla inte när jag är stressad eller trött.

I kväll är en sådan kväll jag gärna hade skicka iväg över cyberspace vindstilla med en molnfri himmel och varmt o skönt att gå här ute, tänkte jag skulle ut och klippa lite tomater men jag kommer inte till skott utan går mest runt och såsar och gör ingen större nytta. Mer än då för kropp och själ då förstås.






Nä, kvällen är inte slut än så jag går nog ut en runda till och kanske minskar jag ner på tomatplantorna eller kanske inte, vi får se.
Ha det gott!



lördag, augusti 13, 2011

sluttampen


Den här sista semesterveckan har gått lika fort som de andra, bara vädret har varit annorlunda, mer åt det höstiga hållet liksom, vissa kvällar har tom strumporna åkt på igen. Jag försöker att inte hänga upp sommaren på solen utan kopplar av ändå men visst hade det varit trevligt med lite solsken så man kunde åka till stranden i alla fall en gång denna sommaren.
Trädgården har skött sig själv, knappt rensat ogräs ens. Jag har lite idétorka hur jag ska ha det borta vid "spaet" men idag flyttade jag dit Trollpilen (Salix babylonica 'Tortuosa) den stod lite trångt till mellan kornellen, blodflädern och katsuran dessutom blir den några meter hög och det passar perfekt där som insynskydd mot vår granne bak efter häckkapningen.


Den står där till vänster i bild och rakt fram står Magnolian, en buskvariant som jag satte i våras tillsammans blir de nog bra bara de växer upp lite mer. Trollpilen köpte jag förra våren på växtmarknaden på Kjugekull för en tjuga eller så och den har vuxit från några dm till över metern på denna tiden, jag hoppas bara att den klara flytten och fortsätter växa.
Sen tänkte jag bara ha en rad med funkia längs armeringsnätet och ev nåt typ kaprifol som klättrar, det beror lite på vad jag hittar. Funkia har jag som behöver flyttas men jag vill ha dit det som ska klättra innan jag sätter det där.


Nu är snart fucaccia-brödet klart, som jag ska ta med till en väns födelsedagsfest ikväll sen det är nog hög tid att gå in i duschen.

 Ha det gott!

fredag, augusti 05, 2011

Njutfullt


En humla och fjäril samsas på samma blomma


Klematisen har hittat sitt växtstöd på Violrutan.

Det händer inte mycket i trädgården just nu och jag njuter fortfarande av semestern med att umgås med familjen och vänner, jag är inne på min femte bok och börjar blir riktigt bra på att ta det lugnt.
Hoppas ni alla har det skönt och laddar batterierna för fullt.

Ha det gott!