tisdag, februari 22, 2011

Dålig planering

Jag är ledig i dag och här har barnen sportlov, mina barn är så stora att man ser inte så mycket av dom på loven men det är skönt att vara hemma i alla fall.

Har varit sugen på att pilla lite med frö och jord så jag drog fram pluggboxen och såjord och upptäckte att de enda frö jag hade hemma som kunde planteras nu skulle även ligga i vatten minst 8 timmar så nu står allt på diskbänken och väntar, i åtta timmar. Precis som det står på påsen.


När jag fått undan det så sken solen och jag tog Ozzy i koppel och gick ut min vanliga runda, strax efter att jag tagit denna bild tornade molnen upp sig och det började snöa, igen.
Och blåsa.
Hårt från öst.
Det känns som jag fortfarande har örat fullt av snö.

Jag hoppas jag tinar upp för i kväll tänkte vi gå hela familjen på bio och om jag får vara lite gnällig och förmodligen helt ute men- 110 kr för en biobiljett!?
Vi är fem i familjen och nu minns jag varför vi går så sällan på bio.
Hoppas det är en superbra film.

Nu ska jag laga mat, det blir kebabspett och bulgursallad.
Ha det gott!


torsdag, februari 17, 2011

Busväder

Det är inte så mycket att göra en dag som denna mer än att stanna inne och greja med sånt som behövs grejas med plus sitta och leta bland gamla bilder.Det är taklöksträdet januari 2009 och nu idag, ser lite annorlunda ut nu men de små skotten har tagit sig bitvis så kanske överlever det och frodas till sommaren. Då får det stå inne i växthuset där det är varmt och skönt och lä, precis som det gillar. Bara det överlever och bara det nu blir sommar, snart.


Februari 2009 såg syrenträdet ut så här, det är det trädet som slets bort i stormen nu förra veckan och jag ska försöka klura ut vad man kan ha där i stället för det blev fasligt tomt där utan det.
Just den biten av trädgården är jag nästan aldrig i men framför trädet räknas som framsida och där fylls platsen av en stor hortensia och vita rosor bakom staketet har jag blandade och överblivna blommor. Där är bara tidig morgon sol och stark kvällsol, torr o dålig jord. En gång i tiden stod överblivna häckplantor där som vi ryckte bort när vi flyttade in.
Jag funderade på en solroshäck där för nåt år sedan lite för det behövdes lysas upp med färg, kanske en ide att fånga upp igen. Jag hade en vacker limegrön sort som buskade sig fast den var en miniatyr-sort men det finns säkert andra solrosor med som skulle passa där, om de bara klarar sig med begränsad sol.

Men först vill jag börja här, med att få till en port och staket.
Om jag förklarar lite av min mycket enkla skiss så till vänster ser man fönster+ sidan av uterummet där är även pergolans sista bräda så ut från den vill jag bygga en enkel/rak port och staket, bak syns en "tunga" det är nuvarande lådan som rivs men jorden ska vara kvar och bilda en formad rabatt.
Bakom det är mina odlingslådor och växthuset, allt i en egen skala och form *ler*
Men nåt sånt här vill jag ha det.

Så här kan jag sitta och planera och fundera en ledig dag när det är busväder.

Ha det gott!

onsdag, februari 09, 2011

Första "vårdagen"


Mina blå tulpaner som är så levandes röda som de kan bli har kommit upp en bit och så här med solens strålar kring dem märker man inte det andra gråa i rabatterna.

Idag har det verkligen varit lugnet efter stormen med sol och blå himmel, hur drabbades ni igår?

 Här blåste taket på vedboden av och ett gammalt syrenträd la sig tvärs över staketet, vi hade bara några timmars strömavbrott och inget annat förstördes och det var bra.
Trädet har vi haft våra diskussioner om huruvida det skulle stå kvar eller tas bort, det var ett ganska fult och felplacerat träd men eftersom det var vårt enda träd fick det vara kvar. Tills igår då.


Jag har varit ute i förmiddags först med goda grannar på hundpromenad (och fika) sen rensat ogräs och räfsat i rabatter och druckit kaffe i växthuset så nu känns det i kinderna att sol och vind tar. Skönt att vara igång igen med en ny trädgårdssäsong.

Jag vill tacka för alla snälla kommentarer efter förra inlägget om Gråbär de värmde. Det verkar som om Perzon våran andra katt är den som reagerat mest, han har blivit "överkelen" och kan inte få nog med klappar och kli, helt tvärtemot hur han var innan.

Ha det gott!

torsdag, februari 03, 2011

Gråbär


I går när jag körde hem från jobbet hittade jag våran Gråbär liggande vid sidan om vägen, påkörd. Han såg så liten ut att jag var tvungen att vända på honom för att kunna se hans tatuering i örat för att vara säker på att det var han.
Det var det.
Jag tänkte på att nu har alla hans nio liv släckts för han har verkligen haft många liv.

En gång var det faktiskt jag som skulle avsluta det då var han bara ett-två år och kissade inne allt som oftast och gärna i våra sängar. Han gjorde det helst uppe vid kudden så allt blev nerkissat och en kväll hade han varit i alla fem sängar och det kändes som nu får det vara nog så jag ringde veterinären och beställde tid men det var en klok vet. som menade att en frisk katt inte gör så så jag kom hem igen med både katt och penicillin och sen dess har han inte gjort nåt inne eller utanför lådan vad jag vet.

Dagen efter stormen Per hade härjat här kom han hem med ett stort uppsvullet huvud som om han fått en rejäl smäll. Vi undrade vad det var tills vi var i byns affär och hittade fyra- fem kattefterlysningar från samma helg och vad vi vet försvann alla och de hittades aldrig. Gråbärs sår läktes fint och vi var väldigt tacksamma att han hade haft turen att komma hem igen.Jag tog dessa korten runt jul och där kan man se att han haft sår i pannan igen som höll på att läkas så ytterligare en gång hade han undsluppit den som inte gillar katt i byn.
Flertalet gånger har han kommit hem med söndertrasade öron efter att ha varit i slagsmål med andra katter med det är inte samma sak som när en människa skadar.

Natten till igår låg han i min säng nere vid mina knä, jag vaknade när jag skulle vända mig men nändes inte väcka honom så jag låg kvar lite obekvämt och klappade katten halvt i sömnen sen stack han ut med Anders runt kl 6 när han körde till jobbet.

Ja så är det i livet och vi hade honom nästan åtta år, det får man vara glad för även om det känns mycket tomt efter honom nu.

Ha det gott