fredag, juli 23, 2010

Småplock

Så här sista semesterveckan när Anders är på jobb har jag inte samma ro att ta det lugnt utan går och plockar och donar och rensar och då o då städar (dock inte så ofta) lite.
Om ni läste inlägget den 6 juli så såg ni hur det såg ut när jag klev ut från altandörren.
Efter lite pyssel med stol, eldkorg och armeringsjärn ser det ut så här nu. Vinet växer otroligt iår och får nu växa lite mer åt sidan med innan det går upp i taket.
Stolen köpte jag på en auktion utan att ha provsuttit i den för den är inte så skön att sitta i men platsen gör kanske att man vill stanna en liten stund iaf.
Eldkorgen hittade jag bland mina grannars sopor, nä jag rotar inte där *ler* men de hade glömt den ute i vintras och nu var den rostig och ving i benen så de vågade inte elda i den igen och skulle kasta den på tippen.Som ytterkruka blev den perfekt.
Det är en Pepino som står i den något jag köpte förra året med löften om frukt, saftiga som kiwi och melon, direkt. Den har fortfarande inte visat nån tillstymmelse till att vilja ge skörd men så länge den lever finns det hopp.
Igår var jag bjuden till grannbyn på rose med tilltugg och jag hade en skön och mysig kväll hos Marina i hennes Lugnet fast det var väldigt mörkt att cykla hem och 70 km kändes mycket fort när bilarna susar tätt förbi så nästa gång ska jag beställa en taxi.

I dag är det lite svalare och kanske det blir av att jag åker och köper lite betong, det är så mycket jag vill göra att jag fått skriva upp alla idéer så jag inte glömmer dom eller så stannar jag i pyjamasen och går och småpular lite i dag med, vi får se.

Ni andra får ha en skön fredag!

måndag, juli 19, 2010

Växer som ogräs

Det är just vad det har gjort, när vi åkte för några dagar sen var det hur fint som helst och nu kommer jag att ha och göra ett par dagar fram men sämre kan man ha det än att ligga på knä i trädgården.
Fast ändå hur kan ett ogräs växa en halvmeter på några dagar?

Ni kan tro det var skönt i Stenbräcka det är en camping som ligger på Tjurkö, Karlskrona, och som vi har åkt till några år nu tillsammans med vänner. Det är en av Sveriges vackraste platser, så rofylld. Vi umgås, leker, badar, äter och dricker gott och tar en o annan tur in till stan för shopping allt på egna villkor.

Nu är jag inne på min sista lediga vecka och då väntar ogräsrensning, kiviksmarknad, kanske en cykeltur till grannbyn, Winnerbäck-konsert i Ronneby på lördag och så är jag post och husvakt så jag har att göra.
Önskar jag kunde stanna tiden lite.
onsdag, juli 14, 2010

Tenn = 10 år


I dag har vi 10-årig bröllopsdag, det firas med att vi ska packa för att åka till Stenbräcka i morgon under dagen och i kväll är jag på nöjen i Tivoliparken med mina arbetskamrater och Anders sitter hos sin vän Calle.
Det blev så, vi kom fram till att det inte är dagen som sådan som ska firas utan varje dag tillsammans... (hm en liten efterkonstruktion för att döva det dåliga samvetet att vi bokade in annat)

Jag hade bestämt mig för att inte klaga på värmen, den kom helt perfekt på min första semesterdag och den känns så rättvis på alla sätt och vis och de dagar man kan ligga vid havet är det fortfarande perfekt men jag märker att min hjärna börjar gå på sparlåga och vill helst inte göra något annat heller särskilt nu när man ska tänka rationellt och packa för några dagar till fyra personer (dottern stannar hemma) det är svårt att komma igång.


Det kom en åskskur häromdagen och som tack för det slog stockrosen ut direkt, den står illa till vid garageväggen och har nog inte fått något vatten alls av mig i sommar, den är vacker som en dag.

Ni får ha tålamod med att jag inte är så flitig på att kommentera, det blir inte så mycket datortid nu överhuvudtaget men jag kommer igen, snart. Nu väntar lite hjärngympa i långsam takt.

Ha det bäst!

fredag, juli 09, 2010

Sol


Jag undrar om jag har haft så lata dagar förr som jag har nu, dagtid ligger vi på stranden och gör inte många knop och på kvällarna träffar vi familj och vänner grillar, umgås och mår gott.
Nästa vecka blir det lite mer då vi ska göra vårt årliga besök på Tosselilla så barnens leklust stillas och sen åka till skärgården i Karlskrona några dagar.


Det står i min trädgårdsbok att detta är en Penstemon choclate drop men nu när jag googlade på namnet så ser jag att det kan det verkligen inte vara då skulle den vara mörk på blomman och inte på stjälken och bladen, nåja den är söt och svår att fånga på bild så den kommer till sin rätt.


Pelargonen Vancouver centennial har tappat sin gröna färg på bladen och har nu helt röda blad ser lite fel ut mot den ljusröda blomman, men allt kan inte matchas färgskalan och även naturen kan göra sina missar. *ler*

Nu en samvetsfråga, kan man åka iväg på annat när man har 10-årig bröllopsdag?
Lite bakgrunds fakta är att vi inte har som vana att fira om det inte bara bli så dvs om det faller in på ledig kväll och det passar in förövrigt men 10 år är 10 år och en jämn och fin siffra.
Det är jag som har lyckats boka in en träff den kvällen och nu gnager samvetet lite grann trots att mannen bedyrar att vi kan fira på dagen i stället.

Ni får ha det gott i solen, nu ska vi till stranden

tisdag, juli 06, 2010

Jag gillar....

.....sommarkvällen efter en dag som denna när värmen inte har varit så tryckande utan ganska behaglig och efter dagarna på stranden måste man liksom vila skinnet och dammsuga ikapp efter tre fällande hundar nån gång. Jag har gått och pulat i trädgården stora delar av dagen och klippt ner lite gammalt här, dragit lite ogräs där och bundit upp några grenar från vinet som börjar bli ganska långt och nu har det börjat växa över på "taket" i pergolan.Jag hade vinet på två stolpar av fem men satte ett till till vänster förra veckan för vi tycker om känslan av ombonat som det ger nu, rosen till höger är May Queen och jag vet inte så mycket om henne mer än att den blommar rikligt på svaga skott så rosorna känns för tunga och stora så jag binder upp dom för fullt.Den ska nog bli några meter hög med så den bör växa upp en bit på taket den med.
Vi var nere på badplatsen häromdagen med hundarna så de fick bada något både de och vi gillade, idag har de fått sommarfrissa för de har blivit kammade och klippta och det gillas det med av hundarna för det blir mindre varmt och av oss för de fäller mindre.

Annars så gillar jag att vara ledig, är helt säker på att jag hade passat till lyxhustru i alla fall på sommaren när solen skiner och resten av familjen är ledig.

torsdag, juli 01, 2010

Semester

 Jag hörde på radion en diskussion om vilka semsterlöften man hade, jag har inga för jag visste inte ens att det ordet fanns men om jag skulle ha några hade det varit att till fullo försöka ta till vara på tiden och njuta av ledighet, sol, moln, trädgård, strand, god mat och såklart vänner och familj. Det löftet kan ju vara för hela året men om man tänker på att tiden och ljuset är mer på ens sida nu är det större chans att man kan uppnå det.
Så nu vet ni vad jag gör om dagarna.
Idag blir det en liten stadsrunda till frisören med alla tre barn sen om väder tillåter ska vi ner till Österlen med fikakorg.Ha det bäst!


Ett litet tillägg med att njuta av allt detta ingår vilan för kropp och själ, det är så jag kopplar av att ligga i solen, rensa lite ogräs eller dricka en kopp kaffe med mina vänner under pergolan. 
Genom att bara vara.