söndag, januari 31, 2010

förkylt

 

Nu snöar det igen, men jag sitter inne i myskläder och med tänd kamin som värmer gott. Det blev inget jobb för mig i helgen det blev soff- och sängläge med en stor påse att kasta näsdukarna i bredvid.
Jag var inne och läste på några bloggar men när jag skulle kommentera hade jag glömt vad jag läst så jag gör om det idag eller i morgon igen. Försökte läsa en gammal Leif G W bok men somnade hela tiden tur boken är lättläst så det inte var svårt att få upp tråden när jag vaknade igen.

Jag har förstått att det är många som har planterat frö i helgen tänk att äntligen få leka med jorden igen och få känslan av vår, ska ge mig på det i veckan men först ska jag nog skaffa pluggbox det verkar vara ett bra sätt att plantera på men om jag inte kan heja mig blir det i vanliga plastkrukor i ett miniväxthus som jag skaffade förra vintern, det går säkert bra det med.

torsdag, januari 28, 2010

TrädgårdsplanerDen ena bilden är från  maj förra våren när vi hade lagt ut plattorna och den andra är från idag, till höger om detta började jag gräva en ny rabatt i oktober.
Jag planterade bla en perukbuske som fanns på halva halva priset på Solhaga sen tror jag att det planterades lite funkior med men av någon anledning har jag glömt skriva upp det så nu vet jag inte vad jag stoppade ner i jorden.
I alla fall är tanken att den ska grävas ut mer och bli som en halvö med buskar och träd för att skapa ett rum i hörnan.
Perukbusken kunde bli 2-3 m hög och lika bred men det tar säkert sina år innan dess och nu först ska jag nog bara vara glad om den överlever vintern och hundarna, Ginkoträd ligger på min önskelista tillsammans med nåt fruktträd men jag vet inte om allt ska vara just där.Kransen blåste ner igår och la sig i snön, det blev fina kontraster även om det var skugga där.
De fortsätter lova snö och just nu känns det ok för mig om man tänker på alternativet med barmark och gråväder, dessutom är det så skönt att gå ut med hundarna och plumsa runt med dom i snön för att sen gå in i den varma bastun.
Kanske det blir nån pulka-tur i en hög backe med innan det smälter, dock inte denna helgen för den är tillägnad mitt jobb.

onsdag, januari 27, 2010

Killar med sprätt i
Fanns det inte nån gammal reklam slogan som sa "killar med sprätt i gillar Mazetti"? Min man påstår det i alla fall, och det gör han varje gång han ger Ozzy mat för den förvaras i plåtburken jag fick av mamma.
Den passar bra nu när jag vill ha rött i köket. Bara det att nu har alla i familjen har börjat rabbla den dära slogan vid matdax för hunden.
Frukt äter vi massor här, vi har det så bra att varje vecka ringer det hem en tjej som tar upp frukt och grönsaksbeställning som sen levereras på fredagen. Det går igenom vår idrottsförening som tjänar några procent på försäljningen.Fick en award av Karin som har bloggen Mina rum, tack för den det värmer gott!
Det ingår i awarden att man ska berätta sju intressanta saker om sig själv. Så här kommer sju saker om mig som du kanske inte visste (intressanta eller ej):

Jag:
* är en "bastu-människa" tror jag bastar ett par gånger i veckan, minst.
* läser helst deckare, gärna av svenska författare
* har alltid älskar djur och har haft nåt sedan jag kunde tjata mig till hamstern Pelle när jag var sex år gammal.
* popcorn och choklad är mitt favoritgodis, allt annat kan jag vara utan men inte det.
* har bokat in två konserter redan i år, Kiss i Malmö med killarna och Lars Winnerbäck i Ronneby med         grannarna
* dricker helst vatten till mat men om du ska bjuda mig på alkohol tar jag gärna ett glas rött vin eller en liten  whisky
*spelar farmville på facebook

Man ska helst skicka vidare till sju personer som man är nyfiken på men jag busar till det och skickar till alla i min blogglista.

söndag, januari 24, 2010

Så sötKan inte låta bli att sätta in denna bilden. Krukor kan användas till mycket tydligen, här har de blivit trappor upp till högsta punkt där man kan ha koll på de andra hundarna, alla sätt är bra när man är liten.

I dag ska här pratas trädgård på Rosenknopparnas 1-års kalas.
Hoppas ni får en skön söndag!

fredag, januari 22, 2010

En liten titt hos mig

Jag hävdade för ett tag sen att vi höll på att renovera eller i alla fall fräscha upp det lite här.
Vi har bott här i tio år i höstas och när vi flyttade in bytte vi ut bla köket, nu var jag glad att vi valde ett IKEA-kök eftersom det var väldigt lätt att byta luckor, till vita släta och så målade jag kaklet högblankt svart (och kanske kanske kommer jag att ångra den högblanka biten men då får jag helt enkelt matta ner den).
Vi målade upp på väggen bakom spisen och för att det inte skulle bli för svart klipp och klistrade jag detta idag.Jag är ett stort fan av väggord eller väggsymboler, det står fortfarande kök på sex olika språk på den vita väggen.Det har blivit sådana här blommor på TV-väggen, köket och tv-delen är tre rum i ett, på ca 70 kvm och det är halvsvårt att hålla ihop rummet utan att det blir ett "bladdrigt" och stökigt intryck.
Nu har vi delat på färgerna så i köksdelen är det vitt och svart med röda inslag och i TV-delen är det mest vitt med lite svart och turkost som bryter.
Jag gillar vitt men behöver kontrasterna. Skåpen under Tvn är köksskåp från IKEA så äntligen fick vi  förvaringsplats till spel, dvd skivor, fotoalbum och annat man kan behöva gömma i skåp.
Tavlan jag lämnade in för uppspänning (heter det så...?) är en gåva från Nya Zeeland och hänger ovanför vår säng, den är stor ca 140 x 70 och den gör sig bra där för när vi bytte rum med Ville fick vi  rummet precis innanför dörren så när man tar av sig skorna står man och tittar på den, vilket är mycket bättre än att blicken fastnar på den obäddade sängen *ler*.

Hoppas ni får en bra helg, själv är jag ledig och ska på 1-års kalas på söndag.


söndag, januari 17, 2010

Jag längtarI dag är det kallt och blåsigt och jag gör nog som de flesta andra just nu, längtar till våren. Så jag letar bakåt bland mina foto och hittar många underbara bilder som visar på att snart kommer det att bli liv i trädgården igen och snart kan man sitta ute och dricka sitt morgonkaffe eller bara tassa ut och njuta av solens strålar medans man går upptäcktsfärd med kameran.


torsdag, januari 14, 2010Tänk att snön ligger kvar, fast om jag inte minns fel var det bara nåt år sedan vi hade snö mellan jul och påsk det varade i alla fall så pass länge att man var trött på både den och pulkaåkning.

Jag har inte kommit mer än halvvägs i min light-renovering men det går framåt, i helgen ska vi  handla färg, lite lådor, sätta foto på canvasduk i spännram, tvätta gardiner och lite sånt för att sen ta det där sista rycket i nästa vecka.


När jag var ute och fotade detta så var jag så fokuserad på blomman (fröställningen) och snön att jag inte såg den fula gröna slangen som ligger bak, man ser det man vill ibland. Bilden avslöjar även att jag inte klippt ner ett dugg i rabatterna men det har jag förstått att det inte är många som gör utan låter det vissna vara kvar att pryda även under vintern.
Det är vackert på sitt vis när det är frost eller snötäckt.

Nu plingade telefonen och det är dax för en promenad med grannen och hundarna, skönt sätt att börja dagen på med en lång runda i skogen.

Ha det gott!

lördag, januari 09, 2010

Uppdatering
Det sägs att tiden går fort när man har roligt men jag vet inte om det är därför jag inte hunnit med bloggen eller om det bara är för att det har varit allmänt mycket här hemma nu, jag har många inlägg att läsa igen och tänkte göra det så långt jag kan ikväll.
Är det lika vackert hos er nu? Med blå himmel, vit snö och inte allt för kallt?
Vår närmsta backe som är mer än tre sekunder lång ligger i Degeberga och dit har jag kört barnen några gånger för att åka pulka, precis så som det ska vara på ett jullov.

Det var på O´Learys på Entre i Malmö som vi bowlade på nyårsafton och sen åt middag, de hade öppet till klockan 20 och sen åkte vi till Scandichotell där barnen badade och vi satt och bara tog det lugnt. En lite annorlunda nyår för oss men det var väldigt skönt kan jag lova.


 

Ozzy har blivit nästan rumsren men har istället  blivit en smitare, vi har staket runt hela tomten men eftersom de andra hundarna inte var så små ens som nyfödda sitter det en dm från marken och det räcker för att han ska komma under det, så det är till att inte lämna honom utan uppsikt på tomten fast när jag var ute och fotade igår passade han på att sticka ändå. Mitt problem med detta är att han är så bedårande liten och söt att det är svårt att bli arg på honom, hoppas vi lär oss när vi ska gå kurs i vår.Något som är typiskt för mig vid denna årstiden är att jag vill förändra allt och i år har vi börjat med att byta rum med Ville så det har blivit två rum att möblera om plus att jag har varit nere på det nya IKEA i Malmö och köpt nya köksluckor och nya skåp till vardagsrumsdelen av huset och de sista har jag roat mig med att sätta ihop och sätta upp. Köksluckorna kommer inte upp förrän jag har målat om kaklet, så det blir en renovering i light version.
Och då har jag inte ens börjat med hur jag vill ha det ute i trädgården och där är det med en del att göra och förändra.
Fast jag har några månader på mig innan det blir dax för det.