måndag, november 30, 2009

Blandad kompott



Månadsbild nr 11 ser ut så här, tråkigt och färglöst är det i rabatten men det är väl typiskt för november. Rocco fick vara med på bilden för att liva upp den lite ;)



Jag har fått ett paket från Nya Zeeland som bla innehöll fröer, det sägs att vi har likt klimat så de ska säkert trivas här. Jag hoppas på att bli en fena på detta med fröer och plantera de i tid med lagom mycket vatten och sol för de sen ska blomma till sommaren. Får tänka på att de har rest långt så kanske jag fixar det, i alla fall börjar man blicka framåt mot en ny trädgårdssäsong när man sitter med fröerna i handen och försöker slå upp dem på nätet för att få lite planteringstips.



Men först är det en jul och jag har inte kunnat låta bli annat än att köpa några nya tomtar, jag var nere på nimt för att kolla in deras trädgårdskonst och hittade dessa söta lite annorlunda tomtar i keramik och en ny ljushållare av carin gry har det med blivit gillar hennes tomtar som gömmer sig under mössan.


Det går åt en hel del värmeljus här nu och hushållspapper för Ozzy är fortfarande inte rumsren. Men han är så söt att ibland kan man bara inte skälla på honom.

söndag, november 29, 2009

Advent



Så där nu tänder vi första ljuset och konstaterar att det går mot jul vare sig man börjat med pyntet eller ej.
Jag har jobbehelg och hade delad-tur igår så då blev det inte inte mycket gjort här men idag är jag ledig en stund på förmiddagen och på morgonrundan med hundarna tog jag med en påse för att samla in vad skogen hade att erbjuda att sätta i adventsstaken.
Förra året hade jag mycket mossa men i år blev det tallkvistar och kottar.



Det blev några kvistar över till den lilla vasen.
Det är så skönt med alla ljusen både de elektriska och levande de behövs nu för att lysa upp.
Nu är det dax att köra till jobbet, önskar er andra en skön första advent!

tisdag, november 24, 2009





Ni som känner mig eller har läst här ett tag vet att jag gärna går på konsert när det blir chans till det.
I helgen fick Kristianstad fin-besök av Lars Winnerbäck, har man skarpa ögon eller klickar upp bilden till vänster ser ni hans autograf till lilla mig.....
Fast det var Anders som fick syn på honom när han gick som en helt vanlig man och strövade på stan.

Konserten var svettig och så otroligt bra att man dansar, sjunger och stundom bara hoppar upp och ner.

Och så är det snart advent börjar så smått leta efter min "julastämning" för den vill inte alls komma spontant, jag är inte ens på "städ-och-pynt" humör.
Hoppas det infinner sig till fredag för då är jag ledig och tänkte hämta ner lådorna från vinden och sen börja sätta fram julen så smått.
Och nu ångrar jag att det inte blev av det där med att sortera alla lådorna för det är verkligen många lådor som vi har samlat på oss. I tanken är det så lätt att bara lägga ner allt på sin plats och kanske tom kasta sådant som inte kommit fram på några år i verkligheten hamnar allt huller om buller och de tomtar som aldrig sett dagens ljus åker fram och tillbaka i lådorna för vem vet en dag är det kanske just den som blir en favorit.

onsdag, november 18, 2009

Vinterstängt




Jag har stängt trädgården för vintern iaf rent mentalt.
Jag har klagat på mig själv att jag aldrig blir färdig att gå ut där under senhösten och istället för att ha dåligt samvete så stänger jag den.
Så då kan jag med gott samvete gå här inne och såsa även när det är hyfsat fint väder. Fast jag måste ju gå ut och titta allt som oftast ändå och då tar jag på mig "specialögat" och blundar för att slangen och vattenkannorna är kvar ute och krukorna behöver sköljas ur eller annat som man skulle behöva göra innan det är vinter.

Fairy, rosen jag fick av Marina i höstas har några knoppar kvar.
Vackert mot järnfönstret, ännu vackrare till sommaren när det är grönt där och lavendeln blommar framför.


I dag har jag provat på att baka Skogaholms Lantbröd med havssalt, de har nämligen satt dit receptet på brödförpackningen och det var hur gott som helst. Och enkelt att baka så bara plus i kanten till Skogahloms.




Nu längtar jag till advent och december, vi var på Rusta idag och hittade en 9-armad pappstjärna i vitt och silver.
Brukar ni falla för det nya och moderna bland julpyntet?
Vi har haft svarta tomtar och stakar här några år men i år känner jag nog för en traditionell i rött, vitt och lite silver.
Fast i detta regnväder är man kanske inte så julig i sinnet

fredag, november 13, 2009

Fredagen den 13

Är ni skrockfulla?



Inte jag, idag firar vi min dotters 15-årsdag och då kan det ju inte bli annat än en bra dag.
Vet inte riktigt hur gammal hon är på bilden men det känns både som väldigt längesen hon var liten och som igår...





Så hittade jag en krokus i ena rabatten och Ozzy har nog bara kissat inne en sådär åtta gånger idag, det blir färre och färre gånger, alltså en toppendag!

torsdag, november 05, 2009

Ros

Jag glömde berätta att jag fick polkagrisrosen Rosa Mundi "gallica" i födelsedagspresent i måndags.
Den har planterats nu och precis som jag tänkte när jag önskade mig dem så fick den höga lila astern, som växer upp till vänster på månadsbilden, flyttas.
Nu står rosen efter de två Fairys som jag fick av Marina och jag tror att den gör sig bra där.



Astern flyttades till Syrenrabatten och står i hörnan där inne mot häcken, det ser stökigt ut där nu med alla bladen men där är förutom den lila astern en halvhög vinröd aster och kaukasisk förgätmigej bla det var egentligen där jag tänkte ta in lite mer gult för det behövdes lysa upp där men nu vet jag inte.
Mer att fundera på under vintern.



Dagens Ozzybild visar hur liten han är och ni som är vana vid små hundar tycker nog inte det är något alls men mina andra är så höga att jag inte behöver böja mig ner det minsta för att klappa dom över ryggen så för mig är han en pyttehund.

Vill passa på att tacka för alla kommentarer jag får, de värmer så gott!
Kram på er alla

onsdag, november 04, 2009

090909



9 september 2009 föddes Ozzy, en helt bedårande söt lite blandras mellan Shih Tzu och Lhasa Apso.

Han flyttade in till oss i början av veckan, det var det vi hade i vår kalender så vi inte hade tid att bli sjuka. Fast det var det ingen som hörsammade för när Anders körde och hämtade valpen satt jag på vårdcentralen med killarna och fick konstaterat att bägge hade fått påssjukan (trots vaccin) och Tilda låg hemma och kräktes.
Om man ska se det från den ljusa sidan så har inte Ozzy varit hemma själv en endaste sekund sen han flyttade in, helt utan att vi behövt ta semester =)



En suddig bild men han är inte helt enkel att fotografera för den enda gången han är still är när han sover, något han gör ganska ofta.



Han är så pytteliten att man är rädd att man ska trampa på honom när man går här.
Vips har jag glömt allt om hur en hund kan gräva i rabatten, käka på favorit skon eller tugga och bita på möbler, jag har inte ett enda minne av att mina andra hundar har förstört något alls *ler*
Nä såklart inte, jag vet precis vad vi ger oss in på med att skaffa en hund till däremot har jag aldrig haft en så liten.
Nu väntar en hel del golvtorkande och upp mitt i natten i regn o rusk tills han är rumsren och det hoppas jag går snabbt.