lördag, augusti 23, 2008

Semester

Väskorna är packade, de står i hallen på rad och handbagaget ligger på bordet i köket för att stängas när vi går och lägger oss. Vi kör härifrån kl 4.30 i morgon bitti och planet till Rhodos lyfter kl 7.40.
Sen, gott folk, kommer jag bara ligga i en solstol en hel vecka utan att röra en fena. Vi åker med våra grannar på 8an och vi har planen klar för oss att efter den goda frukostbuffen intar vi varsen solstol som vi inte lämnar förrän det är dax att äta nästa gång, om ens då. =)





Vi ska bo på Sungarden som ligger i Kallithea nån km utanför Rhodos stad, vi har bott där innan så vi vet att det är ett bra ställe.

Vi ser fram emot att träffa svägerskan Gittan och kusin Daniel som bor där, det var ett tag sen vi sågs.
Kusin Dennis hade mitt olivträd med sig när han hade varit där i våras och jag har förvarnat Gittan att jag vill köpa fler träd med mej hem, undrar hur många man får ner i en resväska innan det kallas smuggling av tullen....

Vi hörs!

onsdag, augusti 20, 2008

Hemma vid

En av många fördela med att bo en bit utanför stan är när man har gått nerför byvägen förbi kohagen och fåren så kommer man in i skogen.



Jag vet att man ska variera sin runda för hundens skull men det blir oftast denna dels för den är lagom lång tar ca 35-40 minuter och dels för man går på mjukt underlag den största delen.
Det är Ville som cyklar med Indra springades brevid på bilden.

En annan guldgruva vi har här är Badplatsen, som man inte badar på, utan det är en boulebana, fotbollsplan och grillplats vid en bro där det är perfekt att fiska från.



Går man ner i ena hörnan av planen kommer man hit och nu när vattnet inte står så högt är det perfekt för hundarna att dricka och svalka sig lite.



Så här kan det se ut en skön eftermiddag men jag går här även i rusk det är ju så att vara hundägare.



Det var en del frågor om min tunna som jag fotade i fototrissen, kan berätta att den är hel med lock och botten så jag kan inte fånga regnvatten i den (som hade varit praktiskt) jag har ställt den i en hörna nu och grävt en rabatt runt omkring där jag har planterat bla murgröna, hosta, förgätmigej och ros, syrenträdet står med där. Det är vid en av ingångarna till trädgården och detta är bara början på mina stora planer.

Får se hur mycket vi hinner i år annars måste jag försöka rita ut mina ideer för att inte glömma bort dom, jag har börjat skriva ner vad jag vill ha i trädgården till nästa år så det är bara att fortsätta på den listan och den ser ut att bli lång.

måndag, augusti 18, 2008

Som så många andra

Nu har jag gjort, som miljontals andra redan har gjort, sett Mamma Mia på bio.
Det var Feel Good-känsla från början till slut och jag förstå verkligen att den har blivit en sådan succe.



Har ni inte sett den så gå och se den om ni har möjlighet.

söndag, augusti 17, 2008

Fototriss



Veckans fototriss är detaljer.
Jag har valt att fota min tunna som numera står i en rabatt, med tiden ska det växa diverse perenner runt omkring den.







Är ni intresserade av fler detaljer kan ni klicka in er på fototriss

torsdag, augusti 14, 2008

Julros

Aklejan hade spritt sig lite väl mycket på framsidan och när jag var där och drog bort det som jag inte ville ha hittade jag denna under alla bladen.




Nu har jag suttit med mina böcker och ingenstans står det att julrosen ska blomma nu men ur led är tiden (och jag med den.... med höstkänslor i tidiga augusti)

onsdag, augusti 13, 2008

Lite höstigt, eller?

Höstkänslan har infunnit sig nu när det ha varit lite regnigt och mörkt på kvällen och för min del känns det ok, jag är ingen TV-människa men väl en filmälskare så det har blivit några stycken denna veckan.
En bra bok hör med hösten till och jag började på "Flyga drake" av Khaled Hosseini, vet inte om den är bra för jag har inte kommit så långt i den än.
Jag har sparat Camilla Läckbergs nya till vi ska åka på semester, tänkte den kunde vara lagom lättläst på en solig strand.



Och just när höstkänslan börjar ta sitt fäste ser jag att jordgubbarna växer och frodas fortfartande för fullt, där är massor vi plockar en handfull varje dag, vilket ger en lite mer försommarkänsla.



Allium Nigrum

Jag var helt säker på att denna var blå eller lila tyckte att jag kom ihåg det från förra året men icke, den var vit.




Jag fick två Humleblomster buskplantor ( eller hette den bara Humlebuske? ) av Marina den ena blommar med söta små blyga blommor den andra är knappt hälften så stor och har inte en tillstymmelse till blommor än.



Grekvädden har jag säkert visat innan men jag tycker den gör sig så fint med den rosa luktärten.
I dag tänkte jag städa eller rensa ogräs eller kanske bara gå bort till Lola och dricka lite kaffe, får se vad det blir.

söndag, augusti 10, 2008

Bröllop

Kan berätta att det var ett underbart bröllop igår med gott om både tårar och skratt.
Jenny var såklart dagens vackraste och Tobbe förmodligen dagens stoltaste.
Jag har tagit mig friheten att lägga in några bilder på deras bröllopsvals i veckans fototriss



Jag var och blev sminkad och fick håret uppsatt hos Maria och blev väldigt nöjd med det annars har jag spikrakt hår så det var kul att göra något annorlunda.

Klockan var ganska sent innan vi kom hem så jag känner mig lite sliten idag, tror att jag ska slänga mig i soffan ett tag.

Fototriss

Denna vecka är temat rörelse, jag var på bröllop igår och här dansar brudparet sin bröllopsvals.









Vill man se fler bidrag kan man gå in på fototriss

fredag, augusti 08, 2008

Efter regnet




Det är skönt att gå ut och kolla läget efter ett riktigt ösregn, allt är friskt och rent (utom då mina fötter som blir blöta och fulla med gräs)


I morgon hoppas jag det blir fint för det är Jennys och Tobbes bröllop, förvisso sägs det att lite regn ger tur men jag är inte särskilt skrockfull så jag håller tummarna för uppehållsväder

tisdag, augusti 05, 2008

H C Andersen

Han var en tacksam kille, H C Andersen-rosen, jag blev inte färdig att plantera rosen förän för nån vecka sen. Som tack kom knopparna direkt och nu blommar den första.





Jag fick en fingerborgsbuske av Marina i våras den och de andra blommorna jag fick har vuxit till sig och blommar nu för fullt.





Hur klarade ni er i den första "stormen" igår?
Vi verkar ha haft tur, bara ett brutet parasoll och en bruten Gladiolus som jag tog in och satte i vas istället.
När jag körde till jobbet imorse låg det ett nerfallet träd över halva vägen och mängder med blad och grenar var överallt.
Nu hoppas vi på att vinden ska mojna för vi är bjudna på kvällsbuffe som ska intas på stranden i Åhus, kan bli mycket sand i maten annars =)

måndag, augusti 04, 2008

Fototriss

Veckans tema är genom



Murgrönan och luktärten slingrar sig genom det gamla fönstret.



Genom flaskans glas kan man se getingen.




Genom hålet syns krassen.

Vill du se fler bidrag klicka här

lördag, augusti 02, 2008

Äventyret 2008

Så är äntligen familjen samlad igen. Igår när vi kom upp till Almön var det läge att slänga sig i havet direkt sen lagades det en buffe till 300 scouter, föräldrar och ledare.

Vid kvällens lägerbål var det underhållning från alla grupper och ett besök av eldmagiker som blåste (slukade) eld med solnedgången bakom sig.







Reveljen blåstes kl 06.58 då det var dax för frukost och sen att riva hela lägret och lagom till vi skulle ta ner tälten öppnade himlen sig och det öste ner sen några timmar.

Nu har vi en trött men nöjd Max liggandes i soffan och slötittar på TV.

fredag, augusti 01, 2008

Just när jag trodde...

...att det inte skulle bli några blommor på min Hibiscus i år så överraskar den med att öppna på sina knoppar.




Den har varit tillknäppt hela sommaren och jag tänkte att den ville nog ha ett år på sig innan den skulle visa sin skönhet, ibland är det bra att ha fel.








Min lilla Ruta blommar med nu, jag fick den av Jeanette för några år sen och den har överlevt en del flyttar och smällkalla vintrar och ändå blommar den med sina små söta blommor varje år, snacka om tacksam blomma.





Nu ska vi packa ihop oss för nu ska resten av familjen med på scoutläger och stanna över tills imorgon.
Kan nog erkänna att jag inte är en tält-människa men vad gör man inte för sina barn och vem vet det kanske blir den bästa kvällen i mitt liv =)